Ухапшени због разбојништва

У акцији полиције шест особа ухапшено у Ваљеву због сумње да су извршили више разбојништва као и због недозвољеног држања експлозива и оружја. Приликом хапшења код осумњичених пронађена већа количина оружја, ручних радио станица, маски "фантомки" и лисица за везивање.

Припадници криминалистичке полиције МУП-а Србије у сарадњи са припадницима Полицијских управа у Ваљеву, Шапцу, Краљеву и Београду ухапсили су шест особа осумњичених за више разбојништава и недозвољено држање оружја и експлозива.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, ухапшени су Драган М. (32) из Београда, Маријан А. (30) из Ваљева, Тома С. (30) из Ваљева, Предраг Ј. (29) из Ваљева, Бранко К. (30) из села Драгинац, општина Лозница и Горан С. (29) из Лазаревца.

Ухапшена група је осумњичена да је у марту 2008. године у Ваљеву, уз претњу оружјем од радника предузећа за транспорт новца "СЦП Интернешнал" из Београда одузела 2,5 милиона динара.

Осумњичена група се затим удаљила  возилом "фијат темпра", које је касније пронађено запаљено на периферији Ваљева.

Осумњичени су такође у јуну 2008. године поново покушали да опљачкају исто предузеће у Ћелијама, општина Лајковац, али су тада уместо вреће са новцем одузели врећу с папирима предузећа. Осумњичена група је приликом пљачке користила возило које је касније пронађено запаљено у селу Боговађа.

У јулу 2008. исти извршиоци су од власника приватне мењачнице у Ваљеву узели мању своту новца. Оштећеном су препречили пут возилом "рено клио", потом разбили стакла на возилу оштећеног, а доцније "рено" запалили на подручју општине Лајковац.

Приликом хапшења код осумњичених је пронађена већа количина оружја, ручних радио станица, маски "фантомки" и лисица за везивање.

Према сазнањима агенције Бета они су ухапшени прошле ноћи, после потере у ваљевском градском насељу Пети пук, а полиција је саопштила да ће у законском року уз кривичну пријаву бити приведени истражном судији Окружног суда у Ваљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи