Шешељ: Нисам крив

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјаснио се да није крив по оптужби због непоштовања суда, која га терети да је обелоданио имена, занимања и места пребивалишта тројице заштићених сведока. Шешељ је први оптуженик за ратне злочине коме се суди и због непоштовања суда.

Председнику Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјаснио се да није крив по оптужници која га терети за напоштовање суда, односно да је у књизи објављеној 2007. године "свесно и намерно обелоданио имена, занимања и места пребивалишта тројице заштићених сведока, откривши на тај начин њихов идентитет".

Оптужница, према којој се Шешељ терети да је објавио и одломке писане изјаве једног од заштићених сведока мада је знао да је суд још у марту 2003. године забранио обелодањивање те изјаве, подигнута је 21. јануара.

Шешељ је, према оптужници, За непоштовање суда прописана је новчана казна до 100.000 евра, али је могућа и казна затвора до седам година.

Шешељ је први хашки оптуженик за ратне злочине коме се суди и због непоштовања суда.

Лидеру радикала још траје суђење под оптужбом за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Шешељ је 24. фебруара 2003. добровољно отишао у Хаг, а 25. марта се пред Трибуналом изјаснио да није крив ни по једној тачки те оптужнице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи