Читај ми!

Трећи пут одложено припремно рочиште Беливуку и његовој групи

У Специјалном суду у Београду није одржано ни трећи пут заказaно припремно рочиште у процесу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Овога пута припремно рочиште није одржано због тога што је Вељко Беливук отказао пуномоћје свом адвокату Николи Ристовићу.

Припремно рочиште се одлаже за 13. и 15. јун.

"Отказано је пуномоћје појединим адвокатима и онда није било процесних претпоставки. Суд је издао налог да се нађе адвокат у року од три дана и то је то. Иначе ће бити постављен по службеној дужности", навео је Драгош Цукавац, адвокат одбране.

Припремно рочиште одлагано је већ два пута, први пут због захтева за изузећа поступајућих судија и тужилаца, а други пут крајем априла због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених.

Вељко Беливук и Марко Миљковић ухапшени су 4. фебруара прошле године под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Паризанове навијачке групе "Принципи".

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво