Читај ми!

Министарство: Дојаве о бомбама у више од 100 школа

Чак 97 основних школа у Београду као и поједине средње школе јутрос су добиле дојаве о бомбама, саопштило је Министарство просвете. Како истичу, након детаљне провере контрадиверзионих екипа МУП-а у великом броју школа, утврђено је да су дојаве биле лажне.

Како се наводи у саопштењу Министарства просвете, ученици су враћени на наставу, а у школама где безбедносни преглед још траје, ученици су послати кућама.

Након завршеног контрадиверзионог прегледа школа, ученици ће бити враћени на наставу.

Полиција је примила дојаву о бомби подметнутој и у згради "Београђанке", а у питању је једна од јутрошњих дојава о бомбама у основним и средњим школама, пошто се у "Београђанки" налази једна школа.

Дојава о бомби примљена је и на аеродрому "Константин Велики" у Нишу, а из нишке полиције потврђено је РТС-у да је дојава била лажна. Аеродром је пре провере јутрос евакуисан.

"Интензивно се ради на откривању извршилаца" 

У току је интензиван рад на откривању извршилаца кривичних дела у вези са лажним дојавама о бомбама које стижу свакодневно на велики број адреса у Београду и другим градовима широм Србије, наводе из Вишег јавног тужилаштва.

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Београду, интензивно истражују ове случајеве, а у рад је укључено и Посебно одељење за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

"Због великог броја дојава о бомбама, сви расположиви капацитети контрадиверзионих јединица МУП-а ангажовани су на прегледу објеката и установа на чије су адресе упућене дојаве, које су до сада све биле лажне и, како се сумња, усмерене на изазивање панике и узнемирења грађана", поручују из тужилаштва. 

Циркуларни мејл о подметнутим бомбама добиле су крајем априла 23 средње школе и гимназије у Београду. Све дојаве су биле лажне.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво