Читај ми!

Више јавно тужилаштво преузима истрагу дојава о бомбама

Више јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Безбедносно-информативном агенцијом преузима од основних јавних тужилаштава рад на откривању особа које у последње време готово свакодневно лажно пријављују да су у објектима постављене бомбе.

Овај вид поступања је неопходан како би се ефикасно открили и процесуирали извршиоци кривичног дела изазивање панике и нереда и евентуално других кривичних дела.

"Подсећамо да је након анонимних дојава о бомби, потребно евакуисати објекат у потпуности од грађана, запослених, деце, уклонити аутомобиле, како би припадници МУП-а обавили контрадиверзиону контролу и утврдили да ли је реч о лажној дојави", наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Све то, како истичу, осим панике и узнемирености код грађана ремети и одлаже редован рад и непотребно троши време и ресурсе.

У три београдска тржна центра и Зоолошком врту раније током дана примљене су дојаве о постављеним експлозивним направама. Након провере утврђено је да су дојаве биле лажне.

Дојаве о бомбама примљене су и у студентским домовима "Карабурма" и "Патрис Лумумба" у Београду, а ресорни министар Бранко Ружић каже да је након детаљне провере контрадиверзионих екипа МУП-а утврђено да су дојаве биле лажне.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво