Тужилаштво против Караџићевог захтева

Тужилаштво Хашког суда успротивило се захтеву Радована Караџића да му се одложи суђење, заказано за 1. март. Ново одлагање довело би до проблема око организације довођења предложених сведока, наводи Тужилаштво.

Захтеву некадашњег председника Републике Српске Радована Караџића да му се одложи суђење, заказано за 1. март, успротивило се Тужилаштво Суда у Хагу.

У одговору на Караџићев захтев, Тужилаштво је подсетио да је крајем октобра прошле године суђење одложено да би се његовом постављеном браниоцу у приправности дало времена да се припреми за поступак и указало да би ново одлагање довело до проблема око организације довођења предложених сведока.

Тужилаштво је напоменуло да је Судско веће у септембру прошле године заузело став да је предмет против Караџића спреман за суђење, што је потврдило и Жалбено веће.

У поднеску се додаје да је "до одлагања суђења до 1. марта ове године дошло, не због Караџићевих навода да нема услова за припрему одбране и да није спреман за суђење, већ због браниоца у приправности који треба да преузме одбрану уколико оптужни поново одлучи да не присуствује судењу".

На Караџићеву примедбу да му је Тужилаштво од новембра прошле године диставило додатних 300.000 страница материјала, оптужба истиче да је он "пропустио да каже да је реч о материјалу који је он изричито тражио".

Караџић, који се бани сам, пре два дана је поновио захтев Судском већу да му се суђење поново одложи јер нема могућности да се до тог рока припреми за суђење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво