Читај ми!

Ухапшени Дарко Шарић и четири сарадника, међу којима и његов адвокат

У међународној полицијској акцији данас је ухапшен Дарко Шарић, за којег се сумња да је организатор криминалне групе која је деловала на територији Србије, Европе и Јужне Америке. Ухапшен је и његов адвокат Дејан Лазаревић, као и Урош Мишић.

МУП је саопштио да су у међународној акцији чији су координатори били Eвропол и Евроџаст, а у којој су учествовале полиције Хрватске и Србије, ухапшени чланови више организованих криминалних група.

У Србији, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Сектора унутрашње контроле, Полицијске управе за град Београд, САЈ-а и Жандармерије у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, ухапсили су пет чланова организоване криминалне групе која је деловала на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке.

Ухапшени су Д. Ш., за кога се сумња да је организатор поменуте организоване криминалне групе и чланови ОКГ Д. Л., Д. О., У. Р. и Д. М., а за осталим члановима се интензивно трага, наводи се у саопштењу.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати. Очекује се да у том периоду буду саслушани у просторијама Службе за борбу против организованог криминала, а затим и пребачени у Специјални суд.

Ко су ухапшени

Међу ухапшенима је и један од Шарићевић бранилаца, адвокат Дејан Лазаревић, који је и главни бранилац осумњичених вођа криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Полиција је претресла адвокатску канцеларију Лазаревића тражећи документе и предмете у вези са Шарићем, сазнаје Танјуг.

Ухапшен је и Урош Мишић, који је презиме променио у Радовановић, а јавности је познат као навијач који је са 19 година напао полицајца упаљеном бакљом на утакмици Црвена Звезда-Хајдук из Куле, 2. децембра 2007. године.

Одслужио је казну затвора од пет година за то дело, пошто му је амнестијом "скинито" пола године казне.

Дарко Шарић је ухапшен 2014. године у заједничкој акцији државних органа Србије и Црне Горе, и пребачен у Београд пошто је био осумњичен за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

Шарић је због тог дела био осуђен на 15 година затвора, као организатор групе. Апелациони суд у Београду му је крајем прошле године укинуо притвор и одредио кућни притвор уз електронски надзор.

Апелациони суд у Београду одлучује о још једном поступку против Дарка Шарића у којем је због прања више од 20 милиона евра кокаинског новца осуђен на девет година затвора.

У том предмету прошле недеље завршено је изношење жалби на пресуду и очекује се да судије тајно гласају о томе да ли ће пресуду да потврде, преиначе или укину и наложе понављање суђења.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се