Пресуда "саобраћајној мафији"

Двадесет четири члана организоване криминалне групе, познате као "саобраћајна мафија", осуђена је на укупно 51 годину и 10 месеци затвора. Окривљени су за наплату штете од осигуравајућих друштава на име фалсификованих записника о увиђају саобраћајних несрећа које се нису догодиле.

Пред Специјалним судом у Београду изречена је пресуда криминалној групи, познатој као "саобраћајна мафија". Двадесет четири члана те групе, осуђена је на укупно 51 годину и 10 месеци затвора. Против петоро осумњичених Специјално тужилаштво је одустало од кривичног гоњења.

Окривљени су за наплату штете од осигуравајућих друштава на име фалсификованих записника о увиђају саобраћајних несрећа које се нису догодиле.

Слободан Кнежић и Зоран Станојевић осуђени су на по 8 година и шест месеци затвора, Дарко Мркић и Лазар Попјованов осуђени су на по три године и шест месеци затвора, Милета Лекић и Арсен Жужа на по три године затвора.

Петар Томашевић осуђен је на две године затвора, Светлана Глишић на годину и четири месеца, а Драган Јоксимовић на годину и осам месеци затвора.

Пера Манчић, Саша Срећковић, Зоран Ђорђевић, Душан Ђурковић, Слободан Ђошовић добили су по годину и шест месеци затвора. На по годину дана затвора осуђени су Бранко Шкарић, Милорад Бабић, Бранко Костадиновић, Живомир Смиљанић, Манојло Трнинић, Добросав Лаћарак, Душан Бокан и Горан Мандић. Александар Атанасковић осуђен је на шест месеци, а Дубравко Јовановић на 10 месеци затвора.

Суд је осуђенима наредио да осигуравајућим друштвима, која су варали наплаћујући штете за саобраћајне несреће које се нису десиле, врате више од 16 милиона динара и око десет хиљада евра.

Осуђени су преварили осигуравајућа друштва тако што су ангажовали полицајце који су за мито од 500 до 1.000 евра сачињавали фалсификоване записнике о увиђају саобраћајних несрећа које се уствари нису догодиле.

Организатори ове криминалне групе, Кнежић и Стојановић, су током 2005. и 2006. године полицајцима давали лажне податке, који су затим пријављивали наводну незгоду.

Чланови ове криминалне групе су на основу лажних записника наплаћивали штету од осигуравајућих друштава.

Оштећени су осигуравајућа друштва Делта, Дунав, ДДОР Нови Сад и Винер штедиш за више стотина хиљада евра.

У откривању ове криминалне групе током 2006. године, први пут у српском правосуђу Специјално тужилаштво је искористило улогу тајног агента, који је убачен у редове саобраћајне мафије и на тај начин ова група је и разоткривена.

Група је ухапшена у јуну 2006. године, а оптужница је подигнута 11. децембра исте године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи