Горану Кнежевићу продужен притвор

Посебно одељење Окружног суда у Београду градоначелнику Зрењанина Горану Кнежевићу продужило притвор до 1. априла. Одбрана ће уложити жалбу на решење, јер је "одлука о продужењу притвора скандалозна", рекао адвокат градоначелника Вићентије Даријевић.

Градоначелнику Зрењанина Горану Кнежевићу, осумњиченом за злоупотребу службеног положаја, продужен је притвор до 1. априла, потврдио је један од његових бранилаца, адвокат Вићентије Даријевић.

Притвор Кнежевићу је, према речима адвоката, продужен по истом основу као и претходног пута, како би се испитале околности под којима је предузеће "Аутобанат" из Зрењанина на тендеру добило послове градског и приградског превоза у том граду.

Даријевић је рекао да ће на ово решење Посебног одељења Окружног суда у Београду одбрана уложити жалбу јер је, како наводи, "одлука о продужењу притвора скандалозна".

Браниоци сматрају да је правно несхватљив став истакнут у решењу о продужењу притвора, те да је оно неосновано и противзаконито, посебно због чињенице да током пет месеци истраге
ни једно лице није теретило Кнежевића.

"Притвор се у овом предмету, сасвим је извесно, користи као средство притиска на друга лица како би рекли нешто компромитујуће на рачун Кнежевића", рекао је Даријевић.

Доказ за такав став, како је објаснио, представља и чињеница да се истим решењем продужава притвор и Угљеши Гргуру, власнику агенције "Гвозден" који, како каже, ни једном речју не терети Кнежевића за неку од радњи за које је окривљен.

У притвору пет месеци

Градоначелник Зрењанина Горан Кнежевић је са још неколико зрењанинских функционера ухапшен 1. октобра прошле године због кривичног дела злочиначког удруживања и злоупотребе службеног положаја.

Кнежевић и остали су најпре окривљени због давања у закуп грађевинског земљишта, незаконите продаје плаца за градњу ОМВ пумпе у Зрењанину, наводних малверзација око изградње ресторана "Исхрана" и спорних уговора са фирмом за обезбеђење "Гвозден".

Истрага је затим проширена и због спорног уговора, којим је спортски једриличарски клуб добио код Перлеза плац на ком је требало да се саграде марина и пратећи објекти.

Такође, предмет последњег проширења истраге је наводни покушај окривљених да купе асфалтну базу за град Зрењанин, али и околности под којима је предузеће "Аутобанат" из Зрењанина, власника Милета Јерковића, на тендеру добило послове градског и приградског превоза у Зрењанину.

Да се бране са слободе до сада је омогућено начелнику Одељења за урбанизам Зрењанина Николи Халасу, директору Туристичке организације Милану Милошеву, начелнику Одељења за финансије Давиду Димкићу и Братиславу Томићу, председнику Градског Одбора ДС у Зрењанину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво