СРС: Није било застрашивања сведока

Разлог за покретање поступка против Војислава Шешеља за непоштовање Хашког трибунала није застрашивање сведока, већ једна Шешељева књига, тврди Зоран Красић, члан тима за одбрану Војислава Шешеља.

Поступак за непоштовање Хашког трибунала против Војислава Шешеља није покренут због застрашивања сведока, него због једне Шешељеве књиге, тврди члан тима за одбрану Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом Зоран Красић.

"Ни Хашки трибунал не износи много детаља о тој књизи, али реч је о Шешељевим различитим поднесцима из 2007. године, а пре свега жалбама упућеним Жалбеном већу Трибунала", рекао је Красић.

"На тај начин практично пада у воду она тврдња која се могла чути из невладиних организација које доприносе раду Хашког трибунала, и неких других који раде за Трибунал - да је у питању наводно неко застрашивање сведока", навео је Красић.

Красић је оценио да Тужилаштво на све могуће начине опструише поступак против Војислава Шешеља и гази све међународне стандарде о поштовању људских права.

"Доказ те тврдње је чињеница да процес против Војислава Шешеља улази у седму годину", рекао је Красић.

Коментаришући пресуде Трибунала државном и војном врху Србије Красић је оценио да је реч о покушају суда да "атомизира српску државност", и да је јасна намера да сви Срби којима се суди у Хагу буду проглашени кривима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи