Крали од државе

Пореска управа министарства финансија Србије поднела је кривичне пријаве против пет особа запослених у предузећу "Кауфман" (Kauffmann) осумњичених да су утајом пореза оштетили државу за више од 137 милиона динара, саопштило је данас то министарство.

Kривичне пријаве поднете су против директора те фирме С. П. из Београда, помоћника директора С. Б. из Смедеревске Паланке, административних радника Г. М. и С. Ј. Р, обоје из Београда, и магационера тог предузећа и власника СТР "Лео" М. П. из Београда.

Они су осумњичени да су извршили кривична дела пореске утаје и угрожавање наплате пореза и пореске контроле.

"С. П. је у намери да избегне плаћање пореза на додату вредност у прошлој години продао робу коју је набавио на 'црном тржишту' и зарадио 418.402.462,89 динара које није евидентирао у пословне књиге и тако избегао да плати ПДВ од 75.312.443,32 динара", наводи се у саопштењу.

Додаје се да С. П. није платио и ПДВ од 745.183,14 динара на мањак робе, што се сматра узимањем и употребом добара која су део пословне имовине пореског обвезника.

С. П. је на основу лажног уговора о зајму са М.П. 19.9.2007. године присвојио више од милион динара и избегао плаћање пореза по одбитку од нешто више од 246.000 динара.

У саопштењу се наводи и да је С. П. уз помоћ М. П. учинио недоступним књиге предузећа "Кауфман" за 2004. и 2005. годину и пословне књиге СТР "Лео" за период од 15.5.2004. до 31.12.2006. и тако сакрио предмете од значаја за спровођење пореске контроле.

Осумњичени су пријављени да су буџет Србије оштетили за 137.531.404 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво