Читај ми!

Тужилаштво тражи годину и по дана затвора за Нумера

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против репера Уроша Радивојевића познатијег као Нумеро, којим га терети за насиље над бившом ванбрачном партнерком Л.Ц.

Оптужним предлогом затражило је од суда да Радивојевића (28) прогласи кривим и осуди на казну од годину и по дана затвора због кривичног дела насиље у породици, као и да му изрекне меру безбедности забране прилажења и комуникације са оштећеном у трајању од три године, саопштило је тужилаштво.

Тражило је и да му суд продужи притвор у којем је од хапшења почетком овог месеца, јер је склон агресивном понашању, наводи тужилаштво и указује да је дошло до сазнања да је он извршио кривична дела у односу на још две женске особе на основу чега је формран посебан предмет против њега.

Радивојевић се оптужним предлогом терети да је кривично дело извршио током 2020. и 2021. године закључно са 22. октобром 2021. године тако што је у континуитету вршио физичко и психичко насиље над бившом ванбрачном партнерком Л. Ц. (у ком периоду су живели у заједничком домаћинству).

Девојка насиље није пријављивала из страха и јер је, како наводи тужилаштво, окривљени стално емотивно манипулисао њом док су живели заједно.

У току доказног поступка тужилаштво је испитало оштећену и шест сведока, те је наложило комбиновано психолошко психијатријско вештачење окривљеног, као и вештачење оштећене из кога произлази да она није склона конфабулацијама.

Прибављени су и други материјални докази као извештај лекара и друга документација за оштећену, те преписка путем мобилних телефона коју су ванбрачни партнери имали током трајања ванбрачне заједнице, наводи с еу саопштењу.

 

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво