Спречен шверц емиграната

Припадници Министарства унутрашњих послова пресекли су још један канал кријумчарења илегалних емиграната ка земљама Европске уније. На прелазу "Градина" откривено је 12 особа која су на илегалан начин покушале да пређу границу.

Илегални емигранти, међу којима је била и једна малолетна особа, пронађени су у импровизованој прегради, смештеној испод лежаја камп кућице.

Полиција је саопштила да је возило власништво једне немачке "рент-а-кар" фирме, а возио га је турски држављанин.

Због основане сумње да су извршили кривично дело недозвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи, одређено је задржавање двојици турских држављана и једној немачкој држављанки, који ће, уз кривичну пријаву, бити приведени истражном судији.

МУП је најавио да ће наставити да истражује овај случај, а "према илегалним мигрантима биће предузете мере у складу са законом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.