Попис Шарићеве имовине

Вредност станова, кућа, фирми и земљишта Дарка Шарића процењује се на неколико десетина милиона евра. Како РТС сазнаје, Шарићева имовина је под финансијском истрагом од прошле године и све оно за шта не буде могао да докаже легално порекло могло би да му буде одузето.

Паралелно са потрагом за Дарком Шарићем, осумњиченим за организацију шверца кокаина из Јужне Америке у Европу, трага се и за његовом имовином.

Вила на Татарском брду код Новог Сада коју је користио Дарко Шарић издваја се по луксузу. Базен, кошаракашки терен, најлуксузнији намештај, теретана и плазма телевизори у свакој просторији.

Списак некретнина у Београду је дуг и процењује се да је реч о једној вили и седам станова. С друге стране, велики део новца Шарић је улагао у куповину и отварање фирми по Србији.

Како РТС сазнаје, у тим пословима је био опрезан тако да се није појављивао у трансакцијама већ је фирме куповао преко посредника. Претпоставља се да је на тај начин постао власник предузећа која поседују велике површине обрадивог земљишта.

Активан је и у угоститељству - у Београду осим сплава "H2O" има и три ресторана.

Хотели, "оф шор" компаније...

РТС сазнаје да се тренутно проверава да ли Дарко Шарић стоји иза прошлогодишње куповине новосадских хотела "Путник" и "Војводина" који су плаћени око 3,5 милиона евра, али и суботичког "Палића".

Истрага је усмерена и ка неколико "оф шор" компанија јер се верује да иза њих стоје браћа Душко и Дарко Шарић. Сумња се да су многе трансакције ишле управо преко тих фирми.

Подгоричке "Вијести" су објавиле да је Дарко Шарић уложио новац и у државну новинску-издавачку кућу "Побједа".

У тексту се наводи да је он са својим сарадницима купио шест одсто акција те компаније за око 2.000.000 евра, па се претпоставља да је иза тог посла стајао неко веома утицајан у тој држави.

Не рачунајући дискотеке на приморју, медији су објавили да Душко Шарић има и фирму "Мат компани" која је прошле и претпрошле године асфалтирала путеве у општини Пљевља, али и градила за Јавно предузеће "Чистоћа" из Пљеваља и ремонтовала поједина постројења црногорске "Електропривреде".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво