Читај ми!

Нова истрага против Беливука и Миљковића, терете се и за прање новца

Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал за прање новца поред њихових супруга, обухваћени су Вељко Беливук, Марко Миљковић и Филип Ивановски, речено је Танјугу у тужилаштву.

Истрага о прању новца је трећа по реду која се води против вођа ове криминалне групе.

Тужилаштво је ову наредбу донело синоћ након саслушања осумњичених жена, које су након тога пуштене да се бране са слободе.

Поред Беликука, Миљковића и Филиповског наредбом о спровођењу истраге обихваћене су Б.Б, Т. М, С. Ђ. и М. М. због сумње да су извршиле кривично дело прање новца у продуженом трајању.

Сумња се да су оне на своје име куповале непокретности и вредније покретне ствари од новца који, како се сумња, потиче из делатности организоване криминалне групе коју су организовали Вељко Беливук и Марко Миљковић.

У саопштењу МУП-а се прецизира да се оне терете да су, од 2015. до почетка 2021. године, више од милион евра који потичу из криминалних делатности Беливука, Миљковића и других припадника њихове организоване криминалне групе, пласирале у легалне токове.

Терете се и да су новац уплаћивале на више банкарских рачуна и куповале станове на територији Панчева и Београда који су се водили на имена других особа које су са њима биле повезане.

Ухапшене су 9. децембра ујутру, а након саслушања су пуштене да се бране са слободе.

Против Беливука, Миљковића и још 28 осумњичених припадника њихове групе подигнита је оптужница за низ кривичних дела, међу којима су и пет убистава.

У октобру је против вођа групе Беливука и Миљковића покренута нова истрага због још једног убиства.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво