Две кривичне пријаве против директора компаније “Агрожив”

Пореска полиција поднела је Општинском јавном тужилаштву у Панчеву две кривичне пријаве против директора компаније “Агрожив” Панчево, П. З. из Владимироваца, због сумње да је оштетио буџет Србије за око 313, 1 милион динара.Радници поново прете штрајком.

Кривичне пријаве су поднете због основане сумње да је П.З. извршио кривична дела пореске утаје и неоснованог исказивања износа за повраћај и порески кредит.

П. З. је у намери да избегне плаћање ПДВ-а, од јула 2006. до јуна 2007. године, предао пореске пријаве са неистинитим садржајем, исказујући противправно износ претходног пореза као одбитни ПДВ у износу од око 304, 3 милиона динара.

П.З. је у пореској пријави за децембар 2006. године и април 2007. године исказао мању обавезу ПДВ по основу оствареног промета у износу од око 4,2 милиона динара, чиме је избегао плаћање ПДВ у износу од 308, 4 млиона динара.

У септембру 2006. и у јуну прошле године, у намери да оствари право на неосновани порески кредит, П.З. je исказао право на порески кредит у износу од око 12 милиона динара, уместо износа пореског кредита од око 7,3 милиона динара, при чему је неосновано исказао порески кредит у износу од око 4, 7 милиона динара.

Радници кланице "Агрожив јуко" опет прете штрајком

Радници кланице "Агрожив јуко" у Житишту поново ће обуставити производњу уколико до краја ове седмице не добију априлске зараде.

После дводневног штрајка у "Агрожив јуку" 26. јуна је настављена производња уз обећање стечајног управника панчевачке компаније "Агрожив" Стевана Молдована да ће бити исплаћене заостале зараде као и наставак производње у свим погонима.

"Производња на фармама живине је тада настављена, али је недавно обустављена продаја меса у нашим продавницама, док смо од обећаних плата добили само други део мартовске зараде", рекао је Стојин, најављујући наставак штрајка.

После хапшења бројних директора крајем марта и почетком априла Компанија "Агрожив" је у стечају од 28. маја. Кланица у Житишту послује као повезано предузеће у "Агроживу" и није у стечају, али је притиснута великим дуговањима и блокадом рачуна.

На прошлонедељном рочишту у панчевачком Трговинском суду повериоци Компаније "Агрожив" у стечају определили су се за наставак производње и за реорганизацију стечајног дужника чија је имовина процењена на 3,7 милијарди динара, а дуг на 11, 4 милијарде динара.

Према незваничним подацима, дуговања кланице "Агрожив јуко" су око милијарду динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи