Читај ми!

Укинут притвор Мирославу Алексићу, добија наногвицу

Мирославу Алексићу, власнику школе глуме, кога је више полазница школе оптужило за силовање укинут је притвор.

Апелациони суд у Београду укинуо је притвор власнику школе глуме Мирославу Алексићу оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе и одредио му меру забране напуштања стана уз електронски надзор (кућни притвор уз наногвицу). 

Алексић је у притвору од 16. јануара, када је ухапшен. Припремно рочиште за суђење заказано је за 1. октобар.

Овом одлуком усвојена је жалба одбране и преиначено је решење Вишег суда у Београду који је Алексићу продужио притвор решењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да је тај суд закључио да мера притвора више није једина могућа мера за спречавнаје опасности да ће у случају пуштања на слободу Алексић у кратком року поновити кривично дело и да ће доћи до узнемирења јавности које би угрозило правично вођење кривичног поступка.

"По мишљењу Апелационог суда ове опасности су таквог интензитета да се могу спречити мером забране напуштања стана уз електронски надзор", нагласила је Пиљић.

У складу са законом, рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази изводити на суђењу.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже од суда искључење јавности због заштите приватности.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво