Читај ми!

Урушио се још један део зграде на Врачару

Други спрат зграде у Видовданској улици на Врачару, поред које се налази градилиште, урушио се данас.

Две улице у близини зграде на Врачару затворене су због безбедности. Видовданска улица је блокирана, не пропуштају се ни пешаци. Ту су грађевински инспектори, Комунална полиција и Полиција која 24 сата обезбеђује улицу.

Репортер РТС-а јавља да је остао да виси горњи спрат зграде. Сада се чекају налази стручњака и упутства – да ли уопште може да се уђе у зграду, како би станари покупили нешто од ствари.

Три породице се налазе у хотелу "Славија", а две у приватном смештају. Скупштина Града и Општина Врачар за њих ће изнајмити станове о свом трошку док не добију нову зграду. И сутра ће имати састанак са представницима Града и изјаснити се за коју су варијанту.

Друга страна зграде делује прилично стабилно, али да ли је то тако могу да кажу само стручњаци, јавља репортер РТС-а.

Урушена зграда у Видовданској улици је из 1939. године. Темељ је сада потпуно разбијен. У Видовданској улици су углавном нове зграде и само три старе куће. 

Један део зграде у Видовданској улици, поред које се већ око месец дана копа темељ за нови стамбени објекат, урушио се у петак.

Сви станари су евакуисани и није било повређених.

По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, инспекција и полиција извршили су увиђај и саслушали одговорна лица – извођача радова на градилишту, као и инвеститоре објекта, који су физичка лица.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво