Читај ми!

Ухапшене три особе због сумње да су оштетиле "Ресавицу" за 40 милиона динара

Полиција је, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсила три особе осумњичене да су малверзацијама у вези са уговарањем куповине возила и радних машина оштетиле "Ресавицу" за око 40 милиона динара, саопштио је МУП.

Због сумње да су злоупотребили положај,  ухапшена су одговорна лица М. В. (1984),  Јавног предузећа за подземну екслоатацију угља "Ресавица" и В. П. (1984) "Рембас транса" ДОО Ресавица, док се З. В. (1969) одговорно лице "Империа компани А3 плус" ДОО из Београда терети за прање новца.

Такође, кривична пријава поднета је против 55-годишњег мушкарца из предузећа "Рембас транс" због сумње на злоупотребу службеног положаја.

Како се наводи, осумњичени се терете да су од маја 2018. године до новембра 2020. године, организовали наводну набавку већег броја аутобуса и радних машина за потребе предузећа "Рембас транс" из Ресавице од предузећа "Империја компани А3 плус" из Београда.

ЈП "Ресавица" је предузећу "Империја компани А3 плус" на име депозита, као гаранције за реализацију наведеног посла, испоручило угаљ из свог производног асортимана, уплатило новац и уступило потраживања у укупном износу од 47.591.172 динара, иако предузеће "Империја компани А3 плус" није извршило уговорену испоруку возила и радних машина, већ је испоручило само један аутобус, наводи се у саопштењу.

На тај начин они су, како се сумња, оштетили "Ресавицу" за укупно 39.519.699 динара и омогућили стицање протиовправне имовинске користи предузећу "Империја компани А3 плус" Београд у износу од 24.519.699 динара, као и стицање противправне имовинске користи одговорном лицу тог предузећа, саопштио је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање од 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.  

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво