Читај ми!

Ухапшена осумњичена за надрилекарство, 11 особа оштећено

По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, ухапшена је О. М. која се терети за надрилекарство.

О. М., коју је пријавило Удружење интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије, СЕСИАМ, за сада се сумњичи за неовлашћено пружање медицинских услуга из области естетике, што је изазвало здравствене проблеме код 11 особа које су се јавиле полицији.

Терети се за тешко дело против здравља људи, надрилекарство и надриапотекарство, као и за неовлашћено бављење одређеном делатношћу, и у року од 48 часова биће саслушана, саопштено је из Тужилаштва.

Тужилаштво је након пријава и провера у Министарству здравља, извршило додатне провере, након чега је утврђено да се, за сада, 11 оштећених јавило полицији, којима је осумњичена, неовлашћено пружајући медицинске услуге из области естетике, изазвала здравствене проблеме и постоје индиције да је код одређених оособа, уз телесне повреде, здравље тешко нарушено.

Наглашава се да је утврђено и да је осумњичена у дужем периоду у Медицинско-естетском центру "Таyас" у Београду, у Дриничкој улици, пружала наведене услуге без одобрења, односно, лиценце Министарства здравља, супротно Закону о здравственој заштити и правилницима који уређују обављање те врсте услуга.

Након саслушања осумњичене, у зависности од изнете одбране, Тужилаштво ће одлучити да ли ће тражити да се О. М. одреди притвор.

Такође, испитаће све оштећене и сведоке, наредити вештачење телесних повреда оштећених и, по потреби, предузети друге неопходне доказне радње ради доношења одлуке, кажу из Тужилаштва.

Прошле седмице ухашени су С. К. и његова мајка због сличних оптужби пацијената, због сумње да су се бавили надрилекарством и угрозили здравље људи.

Њима је на захтев Првог основног јавног тужилаштва суд одредио притвор.  

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво