Пас који је ујео четворо деце лута Пожегом, полиција трага за власником

У центру Пожеге синоћ око 22 сата власнички пас је повредио четворо деце, узраста од 12 до 17 година. Они су збринути на хирургији у Општој болници у Ужицу и нису животно угрожени. Полиција трага за власником пса.

Пожежанин Душан Стјепановић синоћ је задобио повреде од пса, који га је напао у центру града приликом повратка кући.

"Срео сам једног пса, расе је хаски и нисам уопште имао осећај да ће ме тај пас ујести", каже Душан Стјепановић.

Наташа Стјепановић верује да постоји решење и за одговорност власника и пса и у свим ситуацијама у којима, као и што људи реагују према својим прописима и правилима, таква правила и прописи постоје за псе.

"Само не желимо да се некоме овако слично нешто деси", поручује она.

Поред Душана, пас је напао још три млада Пожежанина узраста од 12 до 17 година.

Директорка Дома здравља Пожега, др Вера Матовић, рекла је да је четворо деце претрпело ујед пса непознатог власника.

"Што се повреда тиче, оне су уобичајене за такву врсту напада, то су уједне ране од стране пса, неко од деце има неке мало дубље повреде, други су повреде класичне, које се описују у оваквим случајевима", објаснила је докторка.

Полиција је синоћ позвала техничаре зоо-хигијене комуналног предузећа, а приликом покушаја интервенције кажу да им је пришла и највероватније власница пса.

"И задихана питала је да ли смо ухватили тог пса. Ја сам рекао да нисмо, зашто питате, па као то је мој пас, не знам шта се дешава, јуре га сви ту. Ја рекох – госпођо, чуо сам да је пас направио овде огромну штету, чак је и полиција ту, значи укључена је у ту акцију. Па као 'он је мени из дворишта изашао и док сам ја окретао ауто жена се изгубила'", испричао је Бојан Брковић из зоо-хигијене ЈКП "Наш дом", Пожега.

У акцији хватања кажу да их је ометала и група младића несвесних ситуације каквој су били изложени њихови суграђани. Због тога је опасан пас и даље на слободи.

Полиција интензивно трага за власником пса, који би због изазивања опште опасности могао да се суочи и са затворском казном у трајању од три месеца до три године.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара