Трагедија у Мађарској

Једно славље претворило се у трагедију. У ноћном клубу у мађарском граду Веспрему, у недељу ујутру убијен је румунски рукометаш Марин Козма, повређен рукометни репрезентативац Србије Жарко Шешум, а тешко рањен хрватски интернационалац Иван Пешић. Српски репрезентативац је ван животне опасности. Аустријска полиција ухапсила једног од осумњиченог.

Аустријска полиција ухапсила је једног од двојице осумњичених за убиство румунског рукометаша Марина Козме, саопштили су мађарски званичници касно синоћ.

Портпарол мађарске полиције Пирошка Варади је изјавила да је издата међународна потерница за двојицом осумњичених, Шандором Рафалеом и Иваном Стојком. Полиција није саопштила који од њих двојице је ухапшена на аустријској градници.

Румунски рукометни репрезетативац Марин Козма убијен је испред једног ноћог клуба у мађарском граду Веспрему, док су његови саиграчи, српски и хрватски рукометаш, Жарко Шешум и Иван Пешић, задобили тешке повреде у покушају да га одбране. Сва тројица рукометаша играла су за локални клуб МКБ Веспрем КЦ.

Убиству је претходила расправа између играча и друге групе у клубу у коме су рукометаши прослављали рођење сина свог саиграча.

Румунског репрезентативца Козму напала је група од тридесетак људи због тога што је, наводно, плесао с девојком једног од њих.

Козма је задобио убоде ножем у пределу срца. Упркос напорима лекара, констатована је смрт двадесетшестогодишњег спортисте. 

Иван Пешић је убоден у пределу леђа, оперисан је и том приликом му је извађен повређени бубрег.

Српски репрезентативац Жарко Шешум задобио је ударац испод ока. Његово стање је стабилно, и лежи на трауматологији, али га наредних дана чека операција.

Мађарска полиција објавила имена двојице осумњичених. Тамошњи медији јављају да се трага за Шандором Рафаелом и Иваном Стојком.

Несхватљива трагедија

Градоначелник мађарског града Веспрема Јанош Дебрецењи је поводом напада на тројицу рукометаша локалног клуба, изјавио да се догодила "здравом разуму непојмљива катастрофа".

Око 200 грађана Веспрема окупило се испред бара "Патриота" где се догодио напад, палећи свеће испод фотографије убијеног румунског репрезентативца, јавља мађарска агенција МТИ.

Градоначелник Веспрема је испричао да се све догодило када је играч у истом тиму Гергељ Иванчик славио рођење свог сина и позвао готово читав клуб у бар Патроитаж.

"На њих је у једном тренутку насрнула повећа група младића са суседних столова без икаквих повода", рекао је градоначелник.

Према његовим речима, Румун Маријан Козма је мирно плесао с једном девојком када су га нападачи извукли из бара и на улици ножем уболи у груди.

У помоћ свом колеги притрчали су Хрват Иван Пешић, иначе голман вишеструког првак Мађарске, а потом и плејмејкер Жарко Шешум.

"Козма је преминуо на лицу места, Пешић је убоден с леђа у бубрег, док је Шешуму повређена глава у пределу ока", рекао је Дебрецењи и позвао окупљене грађане да се уздрже од најављеног линча.

Рукометни савез Мађарске саопштио је да је дубоко шокиран трагедијом.

"Тражимо да у знак сећања на Маријана Козму свака рукометна утакмица која се данас буде играла почне минутом ћутње", наведено је у саопштењу Савеза, који су потписали генерални секретар Ласло Шинка и директор Шандор Катона.

Иначе, Шешум (23) је члан мађарског клуба Веспрем постао је 2007. године, Пешић (20) прошле године, док је румунски репрезентативац Козма (26) прешао је у Веспрем 2006. године.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво