Младића српске националности претукла три Албанца у Грачаници

Младића Л. Д. српске националности претукла су три Албанца у Грачаници, а због повреда главе задржан је у болници на лечењу. Полиција је отворила истрагу и испитала Албанце који су претукли српског младића, да би их након тога пустила на слободу.

Отац повређеног Дејан Димитријевић рекао је медијима у Грачаници да је његов син био у друштву девојке и сестре и да није дао повод за напад на њега.

"Без икаквог повода су га пресрели на путу до куће, без икакве провокације, њих тројица одраслих и зрелих људи напали су клинца голоруког, који је шетао са својом девојком и сестром. Надам се да повреде нису велике, мало пре сам пола сата чекао испред полиције и случај је, а да нико није видео мог сина, окарактерисан као наношење лаких телесних повреда", казао је Димитријевић.

Његова породица, њихови пријатељи и другови нападнутог младића мирно су протестовали данас испред полицијске станице у Грачаници, захтевајући кажњавање нападача.

Димитријевић је пренео да се напад на његовог сина догодио на 50 метара од њихове породичне куће.

"Аутомобил је дошао из правца Приштине, изашле су три особе и почеле да псују и вичу приватни посед. Не знам о ком приватном поседу се ради и шта је то мој син прекршио. И да јесте, ја сам за сваку санкцију шта год да је урадио, није никакав проблем. Обраћали су му се на албанском и потпуно сам сигуран да је ово етнички мотивисан сукоб. Надам се да ће тужилаштво да буде непристрасно и да ће да се утврди пропуст у овоме што је синоћ урадила полиција", закључио је Димитријевић.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић казао је да је у питању туча и да је мотив био неспоразум.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да је ово етнички мотивисани напад и да тако нешто више не сме да се догоди у Грачаници.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је напад на младића. "Најновији инцидент последица је неодговорне политике и антисрпске реторике коју месецима воде политички лидери у Приштини", упозорио је директор Канцеларија за КиМ Петар Петковић. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво