Ученик из Новог Сада и даље критично

Дечак који је тешко повређен у инциденту у новосадској средњој школи и даље је у тешком стању, без свести је и прикључен на апарате за дисање, потврђено на Институту у Сремској Каменици. Насиље је широко распрострањено међу вршњацима и то је постало врста тренда у целој држави, изјавио директор новосадске Средње електротехничке школе "Михајло Пупин" Милан Вукобрат.

Младић Ђ.В који је тешко повређен у инциденту у новосадској средњој електротехничкој школи "Михајло Пупин" и даље се налази у тешком стању, без свести је и прикључен на апарате за дисање, речено је на Институту у Сремској Каменици.

Насиља међу вршњацима има у великом обиму, а инцидент у коме је тешко повређен младић у новосадској електротехничкој школи "Михајло Пупин", само показује колико је то постало нека врста тренда у целој држави, рекао је директор школе Милан Вукобрат.

Вукобрат је истакао да школа поседује камере за видео надзор, обезбеђење и професоре који дежурају и у школском дворишту, али да се упркос томе "увек нађе неки мрачни кутак у којем долази до инцидената".

Према речима директора школе, два ученика се нису сукобила у кругу школе, него ван њега, у оближњем парку, али је навео и да " није потпуно јасно шта је узрок сукоба", као ни да ли се туча и догодила.

Председник Ђачког парламента Ђорђе Лукач рекао је да је извесно да је било ученика који су гледали сукоб, а ништа нису подузели да га спрече.

"Да су реаговали до овога не би дошло", рекао је Лукач.

Професорка Александра Дуђак, која је и координаторка Ђачког парламента, рекла је да је ова школа укључена у пројекат о техникама ненасилне комуникације, али да то није довољно и да је потребна национална стратегија о борби против вршњачког насиља.

Насиље као модел понашања

"Деца посматрају насиље и код куће, и у медијима, и на улици и насиље је за њих постало прихватљив модел понашања, па сматрају да кроз насиље на најбржи могући начин могу остварити оно што желе", рекла је Дуђак.

Директор Вукобрат је рекао да је опште познато да је у средњим школама у целој држави распрострањено вршњачко насиље, као и то да су најчешће жртве насиља ученици првих разреда средњих школа, који су често на мети малолетних криминалаца који им отимају мобилне телефоне, новац и слично.

Новосадска полиција потврдила је јуче да је малолетном ученику школе "Михајло Пупин" у Новом Саду позлило након туче са другом из разреда, пошто је од раније био тешки срчани болесник.

У саопштењу за јавност, полиција је навела да је реч о Новосађанину Ђ.В. (17), који се потукао са Б.Б. (17) из Футога, након чега му је позлило па је пребачен на Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Полиција је саопштила да ради на расветљавању свих околности овог догађаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара