Читај ми!

Јована Стојковић пуштена након саслушања у тужилаштву

Председница покрета "Живим за Србију", лекарка Јована Стојковић пуштена је данас након саслушања у Тужилаштву за високотехнолошки криминал поводом објава против вакцинације.

Јована Стојковић и више других особа саслушани су данас због сумње на изношење лажних тврдњи у вези са вакцинама и вакцинисањем, које су довеле до узнемирења јавности, речено је Танјугу у Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

У Тужилаштву додају да је након саслушања суду предложено да Стојковићевој одреди меру забране прилажења, састајања и комуникације. Истичу да се поступак наставља.

Она је јутрос била приведена у СБПОК, након што је полиција по налогу тужилаштва обавила претрес њеног стана.

Испред Палате правде њен супруг Владимир Стојковић пренео је медијима да су припадници СБПОК-а јутрос дошли код њих у стан са налогом за претрес и саслушање поводом кривичног дела изазивање панике и нереда објавама на друштвеним мрежама.

Стојковић је након саслушања у полицији пуштен да се брани са слободе, а против њега је, како је навео, поднета кривична пријава за ометање службеног лица у вршењу службене дужности пошто је снимао претрес и расправљао се са полицијом.

Сумња се да су њих двоје ширили панику објавама на друштвеним прежама против вакцинације.

Стојковићева је, према писању медија, позната по антивакцинашким ставовима и ставовима који су у супротности са свим званичним препорукама и мишљењима струке.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво