Малолетник тешко повређен у тучи

Седамнаестогодишњи ученик Електротехничке Школе "Михајло Пупин" у Новом Саду тешко повређен у тучи са вршњаком. Ученик Ђ.В. после туче у близини школе, превезен на Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици где се лекари боре за његов живот.

Малолетни средњошколац тешко је повређен у тучи у средњој Електротехничкој школи "Михајло Пупин" у Новом Саду, потврђено је у новосадској полицији и у Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Портпарол Института за кардиоваскуларне болести Војводине Горан Трајковски изјавио је  да је ученик новосадске Електротехничке школе "Михајло Пупин" Ђ. В. (17) у веома тешком стању, после туче са својим вршњаком.

"Ђ. В. је на интензивној кардиолошкој нези, повезан је на апарат за вештачко дисање и изузетно је животно угрожен", рекао је Трајковски, напомињући да су у интензивно лечење дечака укључени и лекари других специјалности.

Трајковски је напоменуо да је Ђ. В. синоћ око 18.30 довезен у Институт после, како им је речено, туче са другим учеником, као и да је констатовано да је раније имао кардиолошке проблеме.

Новосадска полиција је саопштила да су се Новосађанин Ђ. В. и његов друг из разреда Б. Б. из Футога јуче поподне посвађали у школи, а кад су се, ван школског дворишта потукли, Ђ. В-у, "иначе тешком срчаном болеснику" је позлило, па је пребачен на Институт у Сремској Каменици.

Директор Електротехничке школе Милан Вукобрат је рекао да су се двојица матураната прво посвађала у свом разреду, а онда, према тврдњама ђака који су присуствовали догађају, изашли ван школског дворишта да рашчисте несугласице.

Иако, према тврдњама присутних, није било тешких удараца нити употребе неког предмета, Ђ. В. се у једном тренутку срушио на земљу и остао без свести, рекао је Вукобрат и додао да је убрзо наишао професор физичког васпитања који му је, заједно са ученицима, указао прву помоћ и позвао возило Хитне помоћи.

Полиција ради на расветљавању свих околности тог догађаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво