Ухапшен Албанац због напада на младића у северном делу Косовске Митровице

Младић српске националности М. М. задобио је повраде главе нанете ножем у нападу Албанца А. С. синоћ у северном делу Косовске Митровице, саопштено је из косовске полиције на северу Косова и Метохије, а напад је оквалификован као покушај убиства.

Нападач је ухапшен одмах након напада и одређена му је мера притвора од 48 сати.

Он је, према наводима полиције, напао три српска младића и притом нанео повреде једном од њих. Повређени младић је збринут у болници у Косовској Митровици.

Истрага је у току, а председник општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије је осудио напад на групу српских младића и истакао да међуетничким инцидентима и нападима на Србе нема места у том граду.

Радојевић је позвао све грађане на уздржаност, а представнике полиције да појачају будност и превентивно делују.

"Користим прилику да се захвалим полицијским службеницима на брзој акцији приликом које је приведен нападач акбанске националност, али захтевам од тужилаштва да предузме све мере из своје надлежности и овакво понашање санкционише, а грађане заштити", навео је Радојевић.

Такође, позвао је и представнике међународне заједнице да јасно осуде овај, јасно дефинисан, напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво