Читај ми!

Мирољуб Јевтић негирао оптужбе за примање мита

Бивши директор ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић у потпуности је пред Специјалним судом у Београду негирао оптужбе да је примио мито у вези са пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Износећи одбрану на почетку суђења, Мирољуб Јевтић је категорично одбaцио као нетачне наводе оптужнице Tужилаштва за организовани криминал.

Исто је учинио и адвокат Владимир Kостић из Новог Сада оптужен за помагање у давању мита, док ће адвокат Зоран Стојановић оптужен за исто кривично дело одбрану изнети на следећем суђењу, 10. марта.

Суђење је данас било раздвојено одлуком суда према члану Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада Драгославу Бурзановићу који се терети за давање мита, пошто је изостао.

Тужилаштво за организовани криминал оптужним предлогом Јевтића терети да је примио мито од 10.000 евра у вези са пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Јевтић се терети да је неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да се сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Јевтићу у марту треба да почне суђење у поступку у којем се заједно са бившим државним секретаром, сада помоћником министра Миодрагом Поледицом и још четири оптужена, терети за злоупотребе са јавним набавкама у вези са реконструкцијама железничке пруге на Панчевачком мосту.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се