Читај ми!

Зоран Ђокић осуђен због наводног ратног злочина у Пећи

Суд у Приштини првостепено је осудио Зорана Ђокића из Пећи на 12 година затвора због, како се у пресуди наводи, ратног злочина и кршења обичаја рата.

Судско веће предвођено судијом Арбеном Хотијем навело је у пресуди да се Зоран Ђокић проглашава кривим зато што је наводно у марту 1999. у акцији групе српских војних и полицијских правојних снага у униформи, учествовао у протеривању Албанаца у Пећи, да је насилно улазио у куће Албанаца, пуцао у ваздух и присилио албанске породице да у кратком року напусте своје куће и крену у Албанију и Црну Гору.

Ђокићев адвокат Љубомир Пантовић најавио је да ће на првостепену судску пресуду уложити приговор и захтев Апелационом суду за поништење пресуде.

"Ово је једна дубоко погрешна, неправична пресуда, која је у сукобу са изведеним доказима у овом предмету и пре свега у сукобу са правом оптуженог да има правично суђење. Главни сведок тужилаштва и једини очевидац ратног злочина за који је Ђоковић осуђен идентификовао је другу особу да је извршила овај злочин, а не Зоран Ђокић", рекао је бранилац Пантовић. 

Зоран Ђокић ухапшен је фебруара 2019. године на прелазу Јариње. Од тада је у притвору.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије