Читај ми!

Припаданик криминалне групе Вељка Беливука осумњичен за тешко убиство

Нишлија Марко Андрић звани Кузман, наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал терети се да је припaдник организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се заједно са њима терети и да је извршио једно тешко убиство.

Андрић, међутим, није ухапшен заједно са припадницима овд групе у акцији тужилаштва и СБПОК-а прошлог четвртка због поменутих кривичних дела, већ је истог дана ухапшен у Нишу под сумњом да је извршио недозвољено држање оружја и дроге за личну употребу.

Портпарол Основног јавног тужилаштва у Нишу Иван Марковић рекао је Танјугу да је Андрићу након саслушања у петак одређен притвор до 30 дана и да се налази у КПЗ Ниш.

У том предмету се терети за недозвољено држање оружја и недозвољено држање опојне дроге за личну употребу, прецизирао је Марковић.

Беливук и Марко Миљковић лично се сумњиче за три кривична дела тешко убиство, поред злочиначког удруживања и трговине дрогом.

Поред њих двојице за једно тешко убиство терете се и особе са иницијалима В. В. и В. Д., за друго и Н. Л., В. Д. и М. Б., а за треће и Д. Т., В. Г. и М. А., произлази из саопштења Вишег суда.

М.А. који се помиње у нареби тужилаштва а није ухапшен са осталима припадницима ове групе је Марко Андрић, сазнаје Танјуг.

Пре два дана су објављени снимци телефонског разгвора у којем Андрић чита поруке Вељка Беливук са "скремблованог" телефона.

Поменути снимци разговора објалвјени су у недлеју у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк.

Начелник Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Богдан Пушић потврдио је гостујући у тој емисији да се у снимку разговора чује Марко Андрић Кузман, како чита поруке Веље Невоље са "скремблованог" телефона.

Пушић је прецизирао да Андрић на првом снимку упућује упозорење жртви Милану Љепоји, а у другом његовој екипи "да више нису мете и да неће више да се бакћу са њима након обављеног посла".

У питању је наводни план за ликвидацију Љепоје, некадашњег припадника банде "Пинк пантери".

Љепоја је једна од жртава за чије се брутално убиство сумњичи Беливук и његова екипа.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара