Читај ми!

Некадашњи директор "Галенике" осуђен на шест година затвора

Специјални суд у Београду осудио је на шест година затвора некадашњег генералног директора "Галенике" Ненада Огњеновића због злоупотребе положаја у продуженом трајању, чиме је та фармацеутска кућа оштећена за више од пола милијарде динара.

Истом пресудом Специјалног суда у Београду некадашњи директор "Велефарма" Драгољуб Вучићевић осуђен је на три године затвора, док је оптужба за прање новца предузетнику Драгану Павловићу одбијена. 

Огњеновићу је суд изрекао и меру забране вршења свих дужности повезаних са располагањем, коришћењем, управљањем, руковођењем и чувањем јавне својине, у државним органима, установама Србије и јавним предузећима и привредним друштвима у државном власништву од пет година.

Вучићевић и Огњеновић су обавезани да оштећеној – Републици Србији на име накнаде штете солидарно плате износ од 539.080.354 динара, с тим што се износ солидарне обавезе оптуженог Вучићевића ограничава на од 434.506.745,00 динара.

Исплату треба да изврше у року од шест месеци од дана правноснажности пресуде под претњом принудног извршења.

Ово је друга првостепена пресуда пошто је прву, делимично – у осуђујућем делу 2018. године укинуо Апелациони суд и наложио да им се суђење понови.

Истом том одлуком Апелационог суда, потврђен је ослобађајући део пресуде у односу на неколико оптужених.

Ово је такозвани случај Галеника 1, док је Галеника 2 још у току. Случај је покренут у мају 2013. године.

Против оптуженог власника занатске радње и привредног друштва "Ливница Јеремић" Миодрага Јеремића и директора "Фарма трејда" Радослава Секулића, поступак је раније обустављен јер су у међувремену преминули.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво