Укинут притвор некадашњим функционерима Црвене звезде

Врховни суд Србије укинуо је притвор некадашњим функционерима фудбалског клуба Црвена звезда. ВСС је саопштио да је као неосноване одбио предлоге истражног судије Окружног суда у Београду и окружног јавног тужиоца да Драгану Џајићу, Милошу Маринковић и Владимиру Цветковићу притвор продужи за још месец дана.

"Имајући у виду време извршења кривичних дела, чињеницу да је већина чланова Управног одбора Црвене звезде саслушана, да су саслушани сви учесници трансфера, и посебно периоду кривичних дела чије се доказивање заснива пре свега на материјалним доказима, а сва неопходна документације је прибављена, то више не стоји ниједан разлог за задржавање окривљених", наводи се у саопштењу.

"Неоснован је предлог да се према окривљенима Драгану Џајићу, Милошу Маринковићу и Владимиру Цветковићу продужи притвор због опасности од бекства, понављања кривичног дела и посебно тешких околности извршења дела", додаје се.

Адвокат Џајића и Маринковића, Милан Вујин рекао је да ће сви оптужени напустити притвор. Џајић ће, међутим, остати на лечењу на Војно медицинској акадамији, где ће се у понедељак оперисати. Сада, ипак, неће имати стражара испред собе.  Вујин је, такође, поновио да ће пред судом тражити надокнаду због начина хапшења својих клијената, "које је осудила читава српска, али и светска јавности"

Џајић, Цветковић и Маринковић са лисицама на рукама ухапшени су 5. фебруара зато што су наводно прибавили противправну корист при продаји Горана Друлића у Сарагосу. Хапшење је снимано и емитовано у свим српским медијима.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена због сумње да су зарадили и од трансфера Зорана Његуша у мадридски Атлетико, а затим и на продаји Перице Огњеновића мадридском Реалу.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића проширио је и због сумње да прибавили противправну корист од трансфера Немање Видића у московски Спартак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво