Читај ми!

У селу Могила на КиМ запаљен помоћни објекат породице Јовановић

У селу Могила у Kосовској Витини синоћ око 22 сата запаљен је помоћни објекат породице Јовановић, а породична кућа је том приликом обијена, саопштила је Владина Канцеларија за Косово и Метохију. У пожару нико није повређен, али је причињена материјална штета. Kанцеларија саопштава да ће помоћи породици да санира насталу штету.

У тренутку избијања пожара у кући и дворишу није било никога, с обзиром на то да је глава породице Благоје Јовановић (73) недавно преминуо, а његова супруга Љубинка (70) је отпутовала код сина у Смедерево, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу се истиче да је ово већ други инцидент у насељу Kосовска Витина у свега неколико дана. Претходно је у уторак каменована Основна школа "Младен Марковић" у Витини, приликом чега су полупани прозори на објекту, а непознати починиоци покушали су да обију и улазна врата.

"Након напада на малолетну децу, изгредници сада не дају мира ни породицама преминулих Срба", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Kанцеларија захтева да починиоци овог злочина буду откривени у најкраћем могућем року и инсистира да приштинске институције прекину са праксом некажњивости злочина чије су мете Срби и њихова имовина.

На тај начин, истиче се у саопштењу,  угрожава им се не само безбедност, уноси додатни немир и страх, већ се угрожава и егзистенција Срба који живе на простору Kосова и Метохије.

Претходних недељу дана, наводи се, поново су појачани напади и притисци на Србе у јужној покрајини. 

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво