Ухапшени кријумчари меса

Полиција у Смедереву, у сарадњи са припадницима Управе царина, после вишемесечног оперативног рада пресекла кријумчарски канал којим се нелегално се трговало месом пореклом из Бразила и Канаде.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су полиција у Смедереву у сарадњи са припадницима Управе царина, после вишемесечног оперативног рада, пресекла кријумчарски канал којим се нелегално трговало месом пореклом из Бразила и Канаде.

Ухапшени су власници "Еурокомерца Нено Никос" из Велике Плане Родољуб Миленковић и "МН-Тргомес" из тог места Малиша Максимовић, због постојања основане сумње да су извршили кривична дела кријумчарење, злоупотреба службеног положаја, пореске утаје и производње и стављање у промет шкодљивих производа, наведено је у саопштењу.

Миленковић и Максимовић се терете да су разним кријумчарским каналима избегавајући мере царинског и ветеринарског надзора, набављали и продавали месо пореклом из Бразила и Канаде.

Укупна количина меса је 134.460 килограма, укупне вредности 42.285.973 динара и без плаћања обавеза по основу ПДВ-а, пољопривредне таксе и царине, чиме су оштетили буџет Србије за 23.612.076 динара.

У тој акцији полиција је одузела 7.500 килограма меса, које је уништено под надзором надлежних служби.

Кривичне пријаве против више лица 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном истражном судији, додаје се у саопштењу.

Надлежном тужилаштву поднета је кривична пријава и против више лица, власника предузећа и самосталних месарских радњи, због постојања основане сумње да су од Миленковића и Максимовића набављали месо као сировину за производњу, а део директно продавали, без прописане ветеринарске и документације о пореклу меса.

Пријавом су обухваћени власник Индустрије меса "Дамјановић" из Младеновца Милан Дамјановић, директор и комерцијални радник тог предузећа Славица Дамјановић и Драган Терзић, власник предузећа "Фреш Милк" из Ечке Анђелко Битевић и власник "Жар" из Свилајнца Душан Ђорђевић.

Пријавцом су обухваћени и власник "Сластимеса" из Београда Славко Ристић, власник "Месорпомет компани" из Јагодине Томислав Стојановић и власник агенције за књиговодство "Цица-Г" из Велике Плане Славица Живановић, наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво