Возачу шлепера седам година затвора

Општински суд у Пожаревцу осудио је на седам година затвора Станимира Јовановића из Лознице, оптуженог да је одговоран за саобраћајну несрећу у којој су погинули новинар, реализатор и активиста пожаревачког покрета "Отпор". Заступник одбране најавио жалбу на пресуду.

Возач шлепера лозничког предузећа "Лунекс" Станимир Јовановић је 10. јула прошле године изазвао саобраћајну несрећу у којој су на мосту преко Велике Мораве, на путу Пожаревац-Мала Крсна, страдали новинар Миле Вељковић, реализатор у ТВ "Клуб Ин" Александар Митровић и припадник пожаревачког покрета "Отпор" Радојко Луковић.

Веће судије Соње Јовановић утврдило је да је оптужени возач искључиво одговоран за удес. Истрагом је утврђено да је оптужени теретним возилом са полуприколицом налетео на колону возила која се споро кретала преко моста.

Иако је могао да на време уочи возила испред себе, Јовановић је почео да кочи тек 1,5 секунди пре него што је ударио у "опел омегу" у којој су били настрадали.

Шлепер и путнички аутомобил су с моста слетели у реку, а Јовановић се спасао искочивши из возила.

Жалба на пресуду 

Заступник одбране, адвокат Зоран Левајац најавио је да ће уложити жалбу на пресуду и додао да су у заблуди сви који мисле да је пресуда законита.

Бранилац сматра да суд није извео крунски доказ исправности кочионог система на теретном возилу.

"Вештак машинске струке рекао је нешто што је и лаику нелогично, да је визуелним прегледом утврдио да је кочиони систем који има машински и електронски склоп исправан. Претпостављам да је први ред те пресуде, чак и без једног изведеног доказа написан још приликом увиђаја, када је овом случају нехатне саобраћајне незгоде придаван значај случаја који нема никакве везе са реалношћу", навео је Левајац.

Момчило Вељковић, брат настрадалог Милета, рекао је новинарима да га је бранилац иритирао током суђења, јер није бранио клијента, већ оптуживао медије за цео случај.

Суд је до правоснажности пресуде Станимиру Јовановићу продужио притвор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво