За погибију Заблаћанског годину дана затвора

Судско Веће донело пресуду по којој је Петар Шишовић крив за саобраћајни удес, од чијих је последица преминуо глумац Миленко Заблаћански.

Петар Шишовић (67), стоматолог из Чајетине и бивши председник те општине, осуђен је данас на годину дана затвора пошто га је веће Општинског суда у том граду огласило кривим за саобраћајну несрећу од чијих последица је живот изгубио познати београдски глумац Миленко Заблаћански.

Суд је, после седмомеечног процеса, прихватио наводе оптужнице да је Шишовић, 5. јанура прошле године, управљајући возилом марке "мерцедес", возећи из правца Ужица према Чајетини, непрописном брзином од 103 километара на час, прешао на супротну страну коловоза и сударио се са "опелом" којим је управљао Заблаћански, који се кретао бржином од 30 километара на сат.

У тој саобраћајној несрећи Заблаћански је задобио тешке повреде, од чијих последица је преминуо, упркос интервенцији ужицких и београдских лекара.

На пресуду Општинског суда у Чајетини најавили су жалбу адвокати породице Заблаћански, као и представници одбране Шишовића, чије је наводе о постојању "трећег" возила, као наводног кривца за ову несрећу, Суд одбацио као неосноване.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво