Подигнут оптужни предлог против Мирољуба Јевтића због сумње да је примао мито

Тужилаштво за организовани криминал поднело је оптужни предлог против бившег директора ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуба Јевтића, поводом сумњи да је, у вези са експропријацијом земљишта на трасама брзих пруга, примио мито од 10.000 евра.

Оптужним предлогом обухваћена су још три окривљена, речено је у тужилаштву. Драгослав Бурзановић, члан Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, терети се за давање мита, а двојица адвоката из тог града - Зоран Стојановић и Владислав Kостић, за помагање у давању мита.

Оптужни предлог не иде на потврђивање суду, попут оптужнице, већ суд након утврђивања његове формалне исправности заказује суђење.

Јевтић је ухапшен 10. јанура због сумње да је примио мито у овом случају, а 13. марта је пуштен да се брани са слободе.

Он је у јануару одлуком Владе смењен са функције у "Железницама".

Остала тројица осумњичена у овом случају одмах су пуштена да се бране са слободе.

Тужилаштво је након њиховог хапшења саопштило да је Јевтић адвокате неосновано и непотребно ангажовао на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Против Јевтића је почетком фебруара покренута још једна истрага, због случаја у којем се заједно с државним секретаром Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодрагом Поледицом и још четири осумњичена терети за злоупотребе са јавним набавкама за потребе реконструкције железничке пруге на Панчевачком мосту.

Та истрага је још у току.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се