Прете смрћу због Биљане Плавшић

У владу Шведске стигло је на стотине претећих писама од разних екстремиста из бошњачких организација, али и појединаца, у којима министрима прете смрћу уколико донесу одлуку о пуштању на слободу Биљане Плавшић.

На стотине претећих писама стигло је у владу Шведске од разних екстремиста из бошњачких организација и појединаца у којима министрима прете смрћу уколико донесу одлуку о пуштању на слободу Биљане Плавшић, изјавио је протојереј Владислав Рафаиловић.

Рафаиловић, једини човек који сваки други дан посећује Плавшићеву у затвору Хисенберг у Шведској, рекао је "Гласу Српске" да су те претње биле разлог што је шведска влада у децембру одбила молбу да она раније буде пуштена из затвора због лошег здравственог стања.

"Адвокат Биљане Плавшић је рекао да је био готово убеђен да ће власти у Шведској донети одлуку да је пусте, али и да сматра да су писма и страх били разлог зашто је захтев одбијен", рекао је протојереј Рафаиловић.

Рафаиловић је истакао да Плавшићева апелује на све медије да не пишу о њој, јер јој ти текстови наносе проблеме.

"Недавно је у једним београдским новинама изашао текст о њој у којем је све што је објављено била лаж. Чак су и надлежни у затвору добили тај текст, преведен на шведски језик, и имали су вишечасовно заседање. Да ли ће бити негативних последица по Плавшићеву због тог текста, тек ћемо да видимо", казао је протојереј Рафаиловић.

Рафаиловић је подсетио да је у том тексту наведено да она излази на слободу у октобру, да ће коначно добити право да викенд проведе у граду, да ће да је пребаце у "павиљон за слободњаке" и да има посебне услове у затвору.

"Биљана је веома тужна због тог текста који је изашао у једним новинама из Београда јер је читав текст велика лаж", рекао је Рафаиловић, наводећи да су Плавшићевој у затвору објаснили да је не пуштају да изађе у град због њене сигурности, иако све друге затворенице имају то право.

"Влада Шведске требало би да до априла одлучи да ли ће Плавшићеву пустити на слободу након што одслужи две трећине казне, или неће", рекао је Рафаиловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво