Нови пакет са документима из Специјалног суда, процуриле изјаве сведока

Нови пакет са материјалима за које се сумња да су из Специјалног суда достављен је Организацији ратних ветерана бивше ОВК, потврдио је председник те организације Хисни Гуцати.

Хисни Гуцати је рекао да у новопристиглим документима постоје изјаве сведока, али не и њихова имена.

"Стигао нам је нов материјал у 15.30 од 'муње 2', јер тај господин бежи као муња. Већ смо раније изјавили да Специјално тужилаштво и Специјални суд сарађују са српским тужилаштвом и Специјалним судом Србије. Показујем вам само неке папире које имам пред собом, да су Срби сарађивали са Специјалним судом. Нисмо стигли ни да их проверимо", рекао је Гуцати.

"Особа која их је донела је побегла попут муње врло великом брзином, покушали смо мало да комбинујемо материјале да видимо шта се у њима налази, али нема имена. То су изјаве неименованих сведока, али обележених бројевима", додао је Гуцати.

Потпредседник Организације ратних ветерана бивше ОВК Насим Харадинај на свом Фејсбук налогу објавио је снимак достављања досијеа.

Друга тура материјала достављеног ветеранима бивше ОВК најављена је пре недељу дана, када им је пристигла прва.

Истражиоци Еулекса су преузели прву туру пристиглих досијеа, али се из Специјалног суда још нису огласили колико су пристигли документи аутентични.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво