Француз Николас Гију судија за претходни поступак Специјалног суда

Канцеларија специјалног тужиоца при Специјалном суду за процесуирање злочина бивше ОВК, након година истраге, поднела прве оптужнице специјалистичким коморама у Хагу, преносе поједини приштински медији и адвокати.

Главни тужилац Канцеларије специјалног тужилаштва, Американац Џек Смит, предао је два случаја председници Специјалних комора Косова, Екатерини Трендафиловој.

Предмети су засновани на документацији Специјализованих комора и предати су 14. фебруара ове године.

Председница специјализованих већа Екатерина Трендафиллова испунила је захтев Тужилаштва И именовала француског судију Николаса Гијуа за судију за претходни поступак у оба случаја.

Одлука о именовању објаљена је на веб страници Специјалних комора Косова.

Судија Гију има велико искуство у области кривичног права.

Он је био шеф кабинета Специјалног суда за Либан од 2015. године. Пре 2012. године, судија Гију постављен је за француског тужиоца за везу у Министарству правде Сједињених Држава, где је помагао у правосудној сарадњи двеју земаља у кривичним и грађанским стварима, посебно у области борбе против тероризма, корупцијске праксе и кибернетичког криминала.

У периоду 2006-2012. Године, судија Гију био је на разним позицијама у Министарству правде Француске као заменик шефа Одељења за привредно право, кривични и дипломатски саветник.

Од 2003. до 2006. године, судија Гију радио је као истражни судија на суду Мосе у близини Париза, где се бавио различитим кривичним предметима као што су намерно убиство, организовани криминал и финансијски криминал.

Судија Гију магистрирао је међународно и европско кривично право на Универзитету у Сорбони у Француској.

Пртиштински адвокат Том Гаши изјавио је да је Специјални суд подигао прве оптужнице.
Гаши међутим није навео птоив кога су оптужнице подигнуте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се