Хапшење због кријумчарења миграната и недозвољеног преласка границе

По налогу Тужилаштва за организовани криминал на подручју Београда, Бајине Баште и Љубовије ухапшено је пет осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе, коју је предводио Сиријац, организовали недозвољен транзит од Београда до Љубовије аутобусом за око 144 миграната.

Чланови организоване криминалне групе су у периоду од новембра 2019. године до краја 2020. године, организовали недозвољен транзит од Београда до Љубовије аутобусом за око 144 ирегуларних миграната, саопштило је Тужилаштво.

Наводи се да су за ова лица организовали нелегални прелаз државне границе чамцем преко реке Дрине на територију БиХ, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама ЕУ.

Том приликом, на територији Србије ухапшено је пет особа: Р. Г., држављанин Републике Сирије и четири држављанина Републике Србије: Д. Т., Б. Б., М. З. и Б. Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелазак државне ганице и кријумчарења људи.

Кривичном пријавом је обухваћен и још један осумњичени за којим је расписана полицијска потрага.

Кривичном пријавом је обухвацхен и још један осумњичени за којим је расписана полицијска потрага, наводи тужилаштво. Организовану криминалну групу је, како се сумња, предводио Р.Г.

Остварену финансијску корист, од најмање 16.060 евра и 123.000 динара, организатор и припадници организоване криминалне групе делили су у зависности од њиховог задатка.

Приликом претреса код организатора Р. Г. пронађен је и одузет новац у износу од 3.600 еура, и привремено одузето више моблних телефона и СИМ картица.

Осумњиченима је одређено је полицијско задржаање и  из кривичну пријаву биће спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво