Икодиновић мало боље

Стање ватерполисте Данила Икодиновића је стабилно, повређена рука му је боље и "он се полако извлачи из стања непосредне животне угрожености", изјавио је начелник ургентног центра Клиничког центра Војводине Зоран Ђерманов.

"Икодиновићеви витални параметри су уредни, а тешко повређена десна рука је знатно боље него јуче" рекао је Ђерманов и напоменуо да боље стање те руке не значи да ју је померио него да је "стабилно и да се не компликује, чиме расту изгледи да се она сачува".

На питање новинара да ли повремено отварање очију на позиве лекара значи да је свестан ситуације, Ђерманов је одговорио одречно и објаснио да се пацијент налази у "контролисаном успаваном стању и да ће тако остати сигурно још неколико дана, како би се његовом организму пружила шанса за што бољи опоравак".

И овог дана, као и претходних, обављене су планиране интервенције, рекао је Ђерманов и додао да Икодиновића чека још много интервенција "али већ сад смо сигурнији у исход његовог лечења. Све иде у повољном правцу и надамо се да ће таско и остати".

Наш прослављени ватерполо репрезентативац је на апаратима у Одељењу интензивне неге, после тешког повређивања у саобраћајној несрећи на путу Зрењанин - Нови Сад 27. јуна увече када је, возећи мотоцикл, ударио у аутомобил који се кретао у истом смеру.

Икодиновић је после удара у "југо" пао на коловоз с кацигом на глави, али је задобио тешке повреде опасне по живот, јер је преломио десну надлактицу, покидавши при том крвне судове и живце руке.

Повезане вести:

Икодиновић - нада у опоравак

Икодиновић и даље критично

Икодиновићу мало боље

Данило Икодиновић поново оперисан

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво