Возио пијан с пробном дозволом, па ударио у стуб у Пећинцима

Младићу старом 26 година, одређено је задржавање до 12 часова због управљања возилом у стању потпуне алкохолисаности у Пећинцима.

Мушкарац је управљајући аутомобилом "алфа ромео" који је имао већу снагу мотора од прописане за возача са пробном возачком дозволом и у недозвољено време, ударио у дрвени телефонски стуб и поломио га, саопштио је МУП.

Возачу је у Прекршајном суду у Руми изречена казна од 150.000 динара, 12 месеци забране управљања возилом Б категорије и 21 казнени поен.

Полицијска управа у Сремској Митровици је апеловала на возаче моторних возила да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа, посебно забране вожње под утицајем алкохола и забране вожње непрописном брзином.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

UK

kod britanaca je drugacije ,pisu poene u privremenu vozacku 16 poena,pa kada polozi njegovo osiguranje bi bilo oko 5 do 8 hiljada funti godisnje,da mu se zanesvesti.

(уторак, 28. јан 2020, 15:38) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Bravo ti ga brate. Zbog takvih ce probna dozvola da bude 10 godina a ne 4.

(понедељак, 27. јан 2020, 16:40) - anonymousboki [нерегистровани]

udes vozilom

pijani vozac mogao je usmrtiti citavu porodicu. Pijanim i drogiranim vozacima oduzimati trajno vozacku dozvolu blage kazne posticu na ponovo preve prekrsaj. zasto drzava sazaljava nasilnike ako se tako nastavi sve vise ce biti prekrsaja . 

(понедељак, 27. јан 2020, 15:19) - anonymous [нерегистровани]

Netačna informacijs

Nema taj auto više snage od dozvoljenog. To je ipak alfa.

(понедељак, 27. јан 2020, 14:14) - anonymous [нерегистровани]

psihijatrija

u nekim zemljama odmah vode na psihijatriju da vide sta da rade i za crveno svetlo na semaforu.

(понедељак, 27. јан 2020, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

U redu - tako propisuje zakon, tako je urađeno.

Ali moje duboko ubeđenje je, da kada taj ponovo dobije dozvolu - neko će ni kriv ni dužan nastradati. Zato smatram da osoba sa ovakvim "kvalifikacijama" automatski ne bi smela nikada više dobiti vozačku dozvolu. Automatski!

(понедељак, 27. јан 2020, 13:24) - anonymous [нерегистровани]

Казна

Мала казна, прекршио је три обавезна правила па је само питање како би се понашао када му истекне пробни период. Таман ће да буде забрана док истекне пробни период и онда креће поново као искусан возач.
За овако нешто би требало да буде кажњен одузимањем дозволе уз ново полагање али тек кроз 5 или 10 година. Да мало проучи прописе.

(понедељак, 27. јан 2020, 13:06) - anonymous [нерегистровани]

Mala kazna

Mala je to novčana kazna. Treba propisati da je zakonski minimum bar 500.000 dinara pa na više. Neće se naš narod drugačije opametiti nego samo po džepu pa da vidiš.