Снимак напада на медицинске техничаре у Краљеву

У краљевачкој Хитној помоћи ноћас је два медицинска техничара напао и повредио пратилац пацијента, потврђено је РТС-у у краљевачкој полицији.

Према информацијама са лица места мушкарац је у краљевачку Хитну помоћ довео сестру коју је сместио на поломљен лежај, а када им је медицински техничар рекао да устану, мушкарац је ударио техничара у главу.

У том тренутку пришао је други медицински техничар, којег је тај мушкарац такође ударио у главу и стомак.

Инцидент су забележиле сигурносне камере. На снимку се види тренутак напада и кошкање које је уследило.

"Они су нападнути ничим изазвани, јер апсолутно познају постулате правилне комуникације у ризичним ситуацијама. Нанете су им лакше телесне повреде. Били су то ударци у главу и у стомак", рекла је за РТС директорка ДЗ Мира Крчевинац.

Начелник Хитне службе доктор Душан Мицић каже да је безбедност запослених у здравству све тежа с обзиром на то да је прошле године било најмање три напада на болничко особље.

"Ситуација се понавља, а форме су различите. Могу бити физички напад, вербални, вређање, напади хладним и ватреним оружјем. То се често догађа, али оваква ситуација до сада није забележена код нас у служби", истиче Мицић.

Полиција је утврдила да је двојицу медицинских техничара вређао и ударио 37-годишњи припадник одреда Жандармерије у Краљеву, који је био ван дужности.

О догађају је обавештено Основно јавно тужилаштво које се изјаснило да нема елемената кривичног дела.

Полиција је припаднику Жандармерије одредила задржавање до 24 сата због учињеног прекршаја "вређање, вршење насиља или претња" на основу Закона о прекршајима.

Такође, у Одреду Жандармерије у току је покретање дисциплинског поступка против припадника Жандармерије и он ће до окончања поступка бити удаљен из службе.

Лончар осудио напад 

Поводом напада на медицинско особље у Краљеву огласио се и министар здравља Златибор Лончар и осудио овакво понашање према здравственим радницима. 

Апелoвао је да надлежни најстроже казне оног ко је извршио напад.

"Нема логике да тражите од неког помоћ и да га бијете. Ово није Дивљи запад и мора да се зна ред. Ако већ здравствени радници пружају помоћ, не може нико да их бије", рекао је министар здравља.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво