Експлозија у Ивањици, тешко повређен радник болнице

Један радник задобио је тешке телесне повреде када је у Специјалној болници за рехабилитацију у Ивањици дошло до експлозије приликом дотакања мазута у цистерну, која се налази у непосредној близини објекта.

Незгода се догодила око 12.30 часова, а један радник задобио је тешке телесне повреде, потврдио је за РТС директор те установе, др Мирослав Поповић.

У локалној самоуправи су рекли да је тешко повређен помоћни радник пребачен у ужичку болницу са повредама главе и да је у животној опасности.

Подсећају да је на том делу територије општине још на снази ванредна ситуација која је настала због цурења мазута из подземне цистерне, одакле се мазут прошле године у неколико наврата изливао у реку Моравицу.

Истрага је у току. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. јан 2020, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

Danka

Molimo se za povređenog radnika da se oporavi.
Bože spasi ovog čoveka

(четвртак, 16. јан 2020, 16:34) - Borko [нерегистровани]

Javašluk

Ništa se ne radi kako treba i niko se ne drži propisa.Zato se ovakve nesreće dešavaju.Kod nas je sve po sistemu “nema problema” i “lakoćemo”.

(четвртак, 16. јан 2020, 15:55) - anonymous [нерегистровани]

voda u mazutu

U mazutu ima dosta vode preko 1,5% (dozvoljena gornja granica). Mazut je najvjerovatnije razgrijan na preko 100 oC iako se ne bi trebao grijati preko 80 oC. Zbog ovoga je došlo do ključanja vode i stvaranja pjen, a samim tim i curenja. Obratiti pažnju na kvalitet mazut jer očigledno nešto nije u redu.