Мердаре, у торби откривени дијамантски накит и збирка антиквитета

Цариници су на контролном пункту Мердаре запленили златан накит украшен драгим камењем и праву колекционарску збирку скупих ручних сатова, златних и сребрних медаља, упаљача и старих новчаница, чија ће вредност бити процењена након стручне екпертизе.

Прекршај је откривен када је синоћ око 21 час из правца Косова и Метохије за контролу пристигао аутобус косовских регистарских ознака који саобраћа на релацији Приштина-Немачка.

Сви присутни путници изјаснили су се да немају ништа за пријављивање и да са собом носе само лични пртљаг, саопштила је Управа царина.

Уследио је детаљан преглед пртљага и том приликом је међу осталим коферима и торбама путника пронађена једна, у којој се налазила права колекција различитих ручних и џепних сатова, златних и сребрних медаља, старог новца, упаљача и накита украшеног дијамантима и смарагдима.

У торби за коју се као власник јавио 59-годишњи хрватски држављанин, албанског порекла, пронађена су 32 џепна и ручна часовника робних марки "ебел", "дарвил", "цитизен", "омега", "полар" и "гармин", међу којима су најстарији примерци из 1853. и 1911. године.

У торби су пронађени дијамантска наруквица, три прстена и један привезак од белог злата украшени дијамантима и смарагдима, 22 златне и сребрне медаље, 27 немачких, британских, турских и бразилских старих папирних новчаница из различитих периода, осам упаљача "дипон", "картије", "ротшилд" и других познатих брендова, као и неколико огрлица од ћилибара и других минерала и сребрних дугмади за кошуљу.

Путник код кога су пронађени непријављени предмети рекао је да није знао да треба да их пријави, јер је сматрао да нису нови и да то не мора да учини, наводи се у саопштењу.

У својој изјави је написао да су му антиквитети хоби и да је већину предмета јефтино купио у Призрену, одакле је родом. Што се дијаманстког накита тиче, рекао је да га је понео са собом приликом доласка из Прага где има своју златару, у намери да га поклони родбини, али то из неког разлога није учинио.

Случај су преузели полиција и тужилаштво.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво