Предложен притвор осумњиченим за организовање и посредовање у проституцији

Тужилаштво за организовани криминал предложило је суду да буде одређен притвор за 18 осумњичених за организовање и посредовање у проституцији у изнајмљеним становима у Београду.

За четворо окривљених тужилац је предложио одређивање мере забране приласка, комуникације и састајања са сведоцима, саопштено је из Тужилаштва.

Претходно је у тужиластву саслушано 22 осумњичених који су ухапшени због сумње да су од марта до краја новембра 2019. организовали посредовање у проституцији тако што су на подручју Београда у већем броју изнајмљених станова организовали и пружали сексуалне услуге за већи број корисника сексуалних услуга и на тај начин прибавили значајну противправну имовинску корист.

Ради се о две организоване криминале групе.

Тужилац за организовани криминал је у скраћеном поступку осумњиченима ставио на терет кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и продуженог кривично дело посредовање у вршењу проституције у саизвршилаштву.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2020, 16:40) - anonymous [нерегистровани]

Pitam se pitam?

da li su stanodavci prijavili ove biznismene i platili porez za izdavanje stanova?danas svaka zgrada ima video nadzor i stanari znaju sta se radi i treba da prijave sumnjive stanare.