Машини отмичари пребачени у затворе у Француској

Троје француских држављана, који су у Србији осуђени на укупно 26 година затвора због отмице мале Маше Пренковић из мајчиних руку 13. марта 2015. у Београду, прошле седмице су пребачени у Француску на одслужење остатка казне, сазнаје Танјуг.

Троје отмичара из Француске провело је у српским затворима непуних пет година, пошто су ухапшени на дан када су отели Машу Пренковић.

Себастијан Браншу је осуђен на 11 година затвора и служио је казну у КПЗ Сремска Митровица, његова супруга Горин Алексис Сандрин Браншу и њена ћерка из првог брака Емерин Улије Кристел казне од девет и седам година затвора служиле су у женском затвору у Пожаревцу.

Молбе за трансфер су поднели током 2019. године, преко српског Министарства правде, а након позитивног одговора те државе пребачени су у своју матичну земљу из српских затвора.

Након издржавања казне у Француској, против ових Француза почеће и примена мере забране уласка у Србију од по 10 година.

Сво троје су ухапшени у покушају бекства са дететом, на дан отмице 13. марта 2015. године, од када су били у притвору који им се урачунава у затворску казну.

Правоснажно су осуђени и упућени у затворе, након што је Апелациони суд у новембру 2017. потврдио пресуду Специјалног суда у Београду, који није прихватио ниједну од теза одбране.

Одбрана је тврдила да су отмичари били у комуникацији са родитељима мале Маше, будући да анализом телефона и компјутера оптужених и није пронађен траг комуникације.

Себастијан Браншу је изнео своју одбрану тек на крају суђења у завршној речи тврдећи да је имао договор са Машином породицом о позајмици детета, ради доказивања одређених чињеница пред француским судом у поступку за утврђивање очинства који је водила његова пасторка.

Његова жена, Горин Алексис Сандрин Браншу и њена ћерка Емерин Улије Кристел тврдиле у одбрани да нису знале ништа о отмици детета и кривицу пребациле на Себастијана.

Они су осуђени јер су из руку мајке отели трогодишње Маше Пренковић у 2015. у београдском насељу Браће Јерковић.

Отето дете су, како се верује, хтели да подметну француском суду, како би ДНК анализом утврдили да невенчани супруг Емерин Улије Кристел, са којим нису у добрим односима, није биолошки отац детета.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 14. јан 2020, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

zatvori

nije ni kod njih dobro,zatvor je zatvor.treba to odrzavat,hrana,stan,grejanje,cuvanje....

(понедељак, 13. јан 2020, 17:05) - anonymous [нерегистровани]

Sramota!

A zasto su prebaceni tamo?
Jel u Srbiji ne postoje zatvori ili je neko vrsio pritisak na nasu zemlju?
Ako doticni budu oslobodjeni u Francuskoj pre vremena, neko u Srbiji bi morao da odgovara!

(понедељак, 13. јан 2020, 14:44) - anonymous [нерегистровани]

Zasto srbi ne cenite sebe?

Zasto?