Милена Ивановић: Убеђена сам да ће суђење трајати дуго

Уочи друге годишњице од убиства Оливера Ивановића, Милена Ивановић за РТС каже да се труди да сагледа све информације са свих страна и да их уклопи у своју слику и указује да ће процес, који би требало да почне 11. фебруара, трајати дуго.

Милена Ивановић је рекла да од надлежних институција у Приштини није добила много информација о убиству Оливера Ивановића и да је детаље углавном сазнавала из медија и од људи из Приштине који су могли да јој проследе информације.

"Углавном, све се завршава оптужницама које су у последње време подигнуте, које су мени, у најмању руку, сумњиве, јер сам видела пуно нелогичности. Прочитала сам део, нисам могла све, али оно што има, мени заиста не улива баш поверење, али не желим да верујем да је неко спреман да се игра тим стварима и да неко не ради озбиљно на расветљавању случаја убиства Оливера", навела је Милена Ивановић.

Више пута је позивала да се престане са спекулацијама и пребацивањем одговорности, али како наводи, из тога се могу наслутити намере. 

"Може отприлике да се наслути шта је чија намера и заиста је страшно што ми две године, чини ми се, скоро свакодневно слушамо различите верзије тога ко је и зашто убио Оливера, онда та политичка препуцавања и прикупљање јефтиних политичких поена и све оно што се дешава у протекле две године", казала је Ивановићева и додала да мисли да је то "страшно и да нас све то удаљава од истине".

Милена Ивановић је истакла да се труди да буде "неутрална и да не прима сваку информацију о убиству на начин на који би требало". 

"Трудим се да сагледам све са свих страна, да негде то уклапам у своју слику, јер сам такву одлуку донела још на самом почетку, да ћу да се потрудим да ја сама покушам да направим своју слику свега онога што се десило", рекла је Милена Ивановић.

Додала је да се истрага коју она води у неким сегментима поклапа са званичном истрагом.

"Постоје информације које су изненађење и за мене, постоје информације које сам имала на почетку, које се испоставиле да су тачне, али не могу да будем апсолутно сигурна у то што имам, тако да још увек настављам ту своју истрагу и трудићу се да саслушам људе који имају да кажу нешто у вези тога и да можда и ја дођем до истине или да се нечије информације и закључци поклопе са мојима", оценила је Ивановићева.

"Силвана Арсовић му је била као сестра" 

Милена Ивановић је рекла да је за њу највеће изненађење било што се на оптужници за убиство Оливера Ивановића нашла његова сарадница Силвана Арсовић, за коју каже да му је била као сестра. 

"Мислим да је то скандалозно и да је то страшно. Ја се свакодневно чујем са њом. Силвана нема никога, Оливер јој је био све. Читавог живота је он за њу био неко ко је њен ослонац и пријатељ и то су страшне ствари, када вас одједном неко, из неког разлога, оптужи за тако страшну ствар, онда то није ни најмање лако", казала је Милена Ивановић и додала је да је "апсолутно сигурно да она нема никаве везе са оним што јој се ставља на терет".

Припремно рочиште оптуженима за убиство је одложено за 11. фебруар због тога што нова оптужница није преведена на српски језик. Милена Ивановић је навела да то није ништа ново и да је сличне ствари пролазила док се Оливер Ивановић налазио у притвору.  

"Мислим да ће то да се пролонгира и да ћемо имати разноразних проблема, да ћемо имати преводе, да ћемо имати проблеме са сведоцима и са свим осталим са чим можемо да имамо. Страшно је да ја немам поверење, страшно је да ја помишљам да неко не ради озбиљно на расветљавању Оливеровог убиства, али ипак се надам да ћемо једног дана добити информацију о томе ко је наручио и ко је убио Оливера", рекла је Милена Ивановић. 

"Процес ће трајати дуго" 

Додала је да је "апсолутно убеђена у то да ће процес трајати дуго" и да ће, како је рекла, бити "разноразних проблема и спекулација". 

"Ко зна шта ћемо све још ново чути, али кажем, то није ништа ново. Уздам се у то да постоје људи који озбиљно раде на томе и да ћемо ми ускоро сазнати име Оливерових убица", истакла је Милена Ивановић. 

Ивановићева је навела да није равнодушна према томе што ће бити оних који ће процењивати ко има право да жали и да се сећа Оливера Ивановића због тога што се "у неким круговима, који ће 16. фебруара бити најгласнији, Оливер најмање спомиње током читаве године".

"Ако већ желите да остане сећање на тог човека и да се борите за његове идеале и да урадите нешто за њега, онда га спомињете читаве године. Ја сад имам информације о томе шта ће се отприлике дешавати и како ће се обележавати годишњица. Ја мислим да је то страшно и да се злоупотребљава трагедија једне породице", навела је Милена Ивановић.

Како је додала, Милена Ивановић ће годишњицу убиства обележити са сином Богданом. 

"Разговараћу са Богданом, пошто је он сада тај коме највише значи како ће то да се обележи, јер многе ствари разуме и све је то пропратио, тако да ћемо ми донети одлуку како ћемо тај дан, сем на гробљу, обележити. Али никакве велике ствари, никаква коришћења његовог имена", казала је Милена Ивановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво