МУП и начелник Миленковић о писању медија у случају "Јовањица"

Начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић огласио се поводом случаја "Јовањица" и изјавио да је комплетном акцијом лично руководио, а да је у акцији учествовало педесет полицијских службеника Четвртог одељења Управе криминалистичке полиције, односно Одељења за борбу против дрога.

"Због бројних нетачних и неистинитих информација желим да упознам јавност са случајем Јовањица. Комплетном акцијом лично сам руководио, а у акцији је учествовало 50 полицијских службеника Четвртог одељења УКП-а, односно Одељења за борбу против дрога", навео је Миленковић у изјави за медије коју је доставио МУП.

Од самог почетка је, каже, комплетно поступање полицијских службеника било законито уз обавештавање надлежног тужилаштва, у овом случају Специјалног тужилаштва.

Напоменуо је да од почетка истраге, па до данас, апсолутно никаквих притисака није било од било кога из Министарства унутрашњих послова.

"Такође, желим да упознам јавност да је комплетна истрага спроведена адекватно и законито. Ни у једном сегменту ове обраде није пронађена било каква веза породице Вучић са наведеним случајем. То одговорно тврдим као начелник Одељења које је водило истрагу и као неко ко је поднео кривичну пријаву против Предрага Колувије", рекао је Миленковић.

Апеловао је на све да не врше притисак преко медија на полицијске службенике МУП-а, који, како је рекао, раде професионално и законито у интересу заштите права и слобода грађана Републике Србије.

Министарство је навело да је изјаву Миленковића послало због "најновијег таласа измишљотина и бесмислица које се константно појављују у јавности" и позвало "појединце" да престану са пласирањем "разноразних неистина зарад стицања којекаквих користи и поена", а којима наносе штету угледу МУП-а.

Полиција је крајем новембра на пољопривредном добру у близини Старе Пазове пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане. Ухапшен је П. К., одговорно лице фирме "Јовањица" у чијем власништву је пољопривредно добро, као и сви запослени у тој фирми. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи